By franksgarage

Erika Mod 10

Erika Modell 10 är en fantastisk gammal skrivmaskin att skriva på. Den har en lätt och samtidigt gedigen skrivkänsla, bra för dig som vill skriva mycket. Det här exemplaret är tillverkat 1956. Förutom deras härligt rundade 50-talsdesign så är detta vedertaget bra skrivmaskiner. Se ett annat exempel på Erika Modell 10.

erika modell 10 textprov

 

Tillverkningsår: 1956

Mått med väska: B 36cm, H 16cm, D 37cm, vikt: 9 kg

Skick: Bra bruksskick. Nytt färgband.

Pris: SÅLD!

Erika modell 10

 

By franksgarage

Naumann Erika 5 Tab

En vintage Naumann Erika 5 Tab i fullt fungerande, fint skick. Det sitter ett nytt svart färgband monterat men det går att byta till ett svart / rött band om man vill. Det här är en mycket smidig skrivmaskin med skön skrivkänsla. Designen är lite kantigare än på de senare skrivmaskinerna från Erika som modell 10 och 12, men ändå med mjukt rundade hörn.

Erika 5 Tab typsnitt

Tillverkningsår: 1941

Mått i väska:

Skick: Mycket fint skick med nytt färgband.

Pris: SÅLD!

Naumann Erika 5 Tab

By franksgarage

Erika Modell 42

Ett mycket vackert exemplar av Erika 42. Detta är alltså en senare Erika-modell tillverkad 1976 i plast, men låt inte det avskräcka er för det är faktiskt en riktigt trevlig skrivmaskin med väska. Som de själva skriver i sin kvalitetsattest ”Vi bekräftar härmed att denna skrivmaskin är framställd av bästa material och med användandet av nyaste arbetsmetoder och kvalificerat fackfolk.” 🙂 Nåja oavsett hur det är med det så skriver den fint. Typsnittet heter Perl. Det medföljer lite borstar och ett kvalitetsattest. Som ni kan se på en av bilderna så finns det även en röd bottenplatta som man kan låta sitta kvar under skrivmaskinen som skrivmatta, mycket praktiskt! För er som istället föredrar äldre Erika så har vi en mycket fin Erika 10 inne. Här finns en manual till Erika 42 i pdf.

Erika 42 typsnitt

Tillverkningsår: 1976

Mått med väska: B37 cm, H14 cm, D39 cm, Vikt: 7kg

Skick: Mycket fint skick. Nytt färgband installerat.

Pris: SÅLD!

Erika Modell 42 skrivmaskin