By franksgarage

Continental Wanderer-Werke

Här har vi ett sällsynt exemplar av en Continental tillverkad i Wanderer-Werke 1940. Jag vet inte vad den här färgen kallas (flammigt guld, marmorerat guld?) men den är fantastisk! I övrigt tycker jag att de här Continental modellerna är riktigt sköna skrivmaskiner att skriva på.

Continental skrivprov

Tillverkningsår: 1940

Mått med väska: B33 cm, H14 cm, D32 cm, Vikt: 6kg

Skick: Bra bruksskick. Fungerar bra att skriva på men lite slitna tangenter och ålderspatina. Nytt färgband installerat.

Pris: SÅLD!

Continental skrivmaskin

By franksgarage

Continental 350 Wanderer

Continental 350 tillverkad vid Wanderer-Werke på 40-talet i fint skick. En mycket eftertraktad vintage skrivmaskin i fullt fungerande skick. Continental var en skrivmaskinstillverkare vars maskiner var mycket populära i hela Europa. Den har ett skönt klipp i tangenterna.

Continental 350 Wanderer typsnitt

Tillverkningsår: 40-tal, förmodligen runt 1944

Mått i väska:

Skick: Mycket fint skick med nytt färgband.

Pris: SÅLD!

Continental 350 Wanderer

By franksgarage

Continental Standard

Continental Standard från 1927, fullt fungerande och i fint skick för sin ålder. Det här är en ganska stor och tung maskin jämfört med de flesta skrivmaskiner vi säljer. Det beror på att det inte är en reseskrivmaskin utan en standard som är avsedd att stå still på ett skrivbord. Det är ett gediget och mycket vackert arbete. Det är verkligen en fantastiskt vacker design med de öppna sidorna och baksidan så man ser maskineriet. På grund av att den är mer otymplig än resemaskinerna så skickar vi inte denna, vi kan hjälpa till med hemleverans i Stockholmsområdet. Detta är inte per se en väldigt ovanlig skrivmaskin men det är inte jättelätt att hitta ett exemplar i så här fint fungerande skick.

Continental Standard typsnitt

Tillverkningsår: 1927

Mått: B38 cm, H24 cm, D35 cm, Vikt: 13kg

Skick: Mycket fint bruksskick, lite slitage i lacken och på emblemen. Nytt färgband installerat.

Pris: SÅLD!

Continental Standard